Recycling Metal Vichos | Η συνεχόμενη πτώση
Ιούνιος 24, 2019 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Σε συνεχόμενη υποτονική στάση παραμένει το λευκό μέταλλο καθώς η τιμή του έχει σαν βάση τα 1700 δολάρια. Στην εγχώρια αγορά η κίνηση του  είναι αρνητική ,καθώς το αποθεματικό είναι αρκετά μεγάλο σε σχέση με τον κύκλω εργασιών . Αυτό φέρνει σαν αποτέλεσμα στην μη ζήτηση  δευτερόχυτου υλικού από τα χυτήρια .           

Η διακύμανση του δείκτη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα είναι  αρνητική ,καθώς έχει υποστεί πτώση μεγέθους 3,2%.

Στην αρχή του  Ιουνίου ο δείκτης  σημειώθηκε  στα  1799 δολάρια  και μέσα σε 10 ημέρες έφτασε τα 1755 δολάρια. Στην  συνέχεια  διορθώνει με την τιμή για τέσσερις  ημέρες μέχρι όπου κάνει την βουτιά για άλλες τέσσερις ημέρες με πτώση 1,3%. Άρα έχει υποστεί μειώσει δυο φορές μέσα σε 24 ημέρες .

Recycling Metal Vichos | Η συνεχόμενη πτώση

Το ενδεχόμενο για μια άνοδο μέσα στον μήνα είναι αδύνατη ,ακόμα  και οι αναλυτές ευελπιστούν μια άνοδο στα τέλη του 2019 .

Ακόμα μειωμένος είναι και ο δείκτης της κατασκευής  στο πρώτο τρίμηνο του 2019 σε σχέση με το 2018 ( βλέπε εικόνα).Recycling Metal Vichos | Η συνεχόμενη πτώση

Οι εξαγωγές της ΕΕ στην Κίνα κατέγραψαν μείωση κατά περίπου 6% εξαιτίας της απόφασης απαγόρευσης εισαγωγής απορριμμάτων και σκράπ ωστόσο το κενό αναπληρώθηκε από τις άλλες ασιατικές χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και η Ινδονησία.

Ο δείκτης PMI της IHS Markit Greece μειώθηκε σε 54,2 τον Μάιο του 2019 από 56,6 τον προηγούμενο μήνα. Η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες υποστήριξαν τη συνολική ανάπτυξη, ενώ η αύξηση της ζήτησης πελατών συνέβαλε στη διεύρυνση της απασχόλησης, η οποία ήταν μεταξύ των ισχυρότερων στην ιστορία της σειράς.

Recycling Metal Vichos | Η συνεχόμενη πτώση

Recycling Metal Vichos | Η συνεχόμενη πτώση
Written by Theodoros Vichos