Recycling Metal Vichos | Πτωση της παραγωγης των μεταλλικων προιοντων
Μάιος 18, 2015 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Εξασθένηση, λόγω της ακόμη μεγαλύτερης μείωσης της ζήτησης των προϊόντων αλουμινίου και χαλκού στην εγχώρια αγορά, της καθοδικής πορείας των τιμών τους στη διεθνή αγορά και της μειωμένης ζήτησης προφίλ αλουμινίου σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, παρουσιάζουν φέτος τα παραγωγικά μεγέθη των ελληνικών εταιρειών παραγωγής και επεξεργασίας μη σιδηρούχων μετάλλων, που παραδοσιακά διαθέτουν μεγάλο μέρος της παραγωγής τους στη διεθνή αγορά.
πτωση Κι αυτό, ενώ το 2012, σε συνθήκες πτώσης της συνολικής παραγωγής των βασικών μετάλλων κατά 6,2% και των μεταλλικών προϊόντων κατά 10,4%, οι ζημίες του κλάδου ξεπέρασαν τα 70 εκατ. ευρώ, λόγω σημαντικής επιδείνωσης της λειτουργικής κερδοφορίας των επιχειρήσεων, το 66% των οποίων κατέγραψε ζημίες.
Η παραγωγή και επεξεργασία μη σιδηρούχων μετάλλων επηρεάζεται σημαντικα από την καθίζηση της εγχώριας οικοδομικής και γενικότερης κατασκευαστικής και επενδυτικής δραστηριότητας. Επίσης, η παραγωγική δραστηριότητα σειράς επιχειρήσεων του κλάδου πλήττεται από τη γενικότερη αύξηση του ενεργειακού κόστους και του κόστους χρηματοδότησης.
Η εξασθένηση των παραγωγικών μεγεθών της βιομηχανίας μη σιδηρούχων μετάλλων συνοδεύεται από επιταχυνόμενη μείωση των εσόδων του, αφού στο δωδεκάμηνο Σεπτεμβρίου 2012 – Αυγούστου 2013 ο κύκλος εργασιών των εταιρειών βασικών μετάλλων παρουσιάζει μεταβολή -13,7%, έναντι αντίστοιχης μεταβολής -6,8% το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο, ενώ αυτός των εταιρειών μεταλλικών προϊόντων παρουσιάζει μεταβολή -14,9%, έναντι αντίστοιχης μεταβολής -7,0% το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο.
Οι μεικτές πωλήσεις του τομέα μεταλλουργίας συμμετοχικής εταιρείας, που αφορούν κυρίως τη μοναδική στη χώρα βιομηχανία πρωτόχυτου αλουμινίου, το πρώτο εξάμηνο του 2013 μειώθηκαν κατά 7,9%.
Συγχρόνως, οριακά μειωμένα ήταν τα ενοποιημένα έσοδα της μοναδικής ελληνικής βιομηχανίας έλασης αλουμινίου, ενώ σημαντικά μειωμένα ήταν, κατά την ίδια χρονική περίοδο, τα έσοδα των βιομηχανιών διέλασης αλουμινίου, οι οποίες πλήττονται καίρια από την καθίζηση της δραστηριότητας των φωτοβολταϊκών έργων, που χρησιμοποιούν βάσεις στήριξης από αλουμίνιο.
Πηγη newsbomb

Recycling Metal Vichos | Πτωση της παραγωγης των μεταλλικων προιοντων
Written by Theodoros Vichos