Recycling Metal Vichos | Η συνεχόμενη αρνητική πορεία του λευκού μετάλλου
Απρίλιος 9, 2019 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Από την μεγάλη πτώση κατά το κλείσιμο του 2018 η τιμή του αλουμινίου δεν προκαλεί εντύπωση καθώς η παραγωγή του πρωτόχυτου αλουμινίου   εμφανίζει μείωση τον Ιανουάριο . Η παραγωγή στον Ιανουάριο έφτασε στα 5,3 εκατ. τόνους , με μείωση  κατά 1,1% σε σχέση με το περσινό διάστημα.

Μεγαλύτερη πτώση παρατηρείτε στην παραγωγή της Κίνας καθώς πολλά εργοστάσια έχουν μηδενικό κέρδος έως και καθόλου . Αυτή την πτώση την  συμμερίζονται  και τα εργοστάσια της RUSAL. Σε αυτήν την πτώση οφείλεται  το χάσμα της προσφοράς και της ζήτησης όπου είναι εμφανές  συνεχώς  να  μεγαλώνει .

Ακόμα ένα σημαντικός παράγοντας  για την μείωση της παγκόσμιας  παραγωγής είναι η διατήρηση αποθεμάτων για τους τελευταίους 8 μήνες ,με ποσότητα να βρίσκεται  πάνω από 500 χιλ. τόνους .

Αντίθετα στην Ευρώπη για όσο αφορά τα προϊόντα έλασης κατέγραψε αύξηση κατά 3% και οι εξαγωγές έφτασαν στο 10% ,την ίδια όμως περίοδο σημειώθηκε το ίδιο ποσοστό εισαγωγής .

Ο δείκτης του αλουμινίου μετά από την πτώση όπου ξεκίνησε το νέο έτος συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά πτωτική .

Συγκεκριμένα ανάμεσα στο διάστημα των τριών μηνών ο δείκτης κατέγραψε με  μέγιστη τιμή 1949 δολάρια ανά τόνο και με την  μικρότερη τιμή  1848 δολάρια ανά τόνο με μεταβολή 52%.

Ανάμεσα στον Φεβρουάριο και Μάρτιο διαπιστώνουμε δυο πτώσεις  όπου έχουν ένα κοινό σημείο. Το ίδιο χρονικό διάστημα  ανόδου και καθόδου του δείκτη . Αυτό σαν αποτέλεσμα  εμφανίζει τους αναλυτές μεγάλο ρίσκο επένδυσης και σενάριο της σταθερής αρνητικής  εξέλιξης εφόσον δεν υπάρχουν σημεία διόρθωσης της τιμής σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά .

Τον Μάρτιο  το λευκό μέταλλο κατέγραψε την μεγαλύτερη τιμή μέσα στο 2019 στα 1947 δολάρια ανά τόνο, αντίθετα το αποθεματικό διαθέσιμο την ίδια χρονική περίοδο ξεκίνησε την ολίσθηση .

Με την έναρξη αυτής της εβδομάδας το λευκό μέταλλο ξεκίνησε με πτώση με την τιμή να βρίσκεται στα 1870 δολάρια ανά τόνο.

Με τον δείκτη να βρίσκεται  σε πτώση και με τους αναλυτές να βλέπουν το αλουμίνιο με μέγιστο ρίσκο , είναι αναμενόμενο να βλέπουμε την άνοδο με κιάλια για το 2019 .\

Recycling Metal Vichos | Η συνεχόμενη αρνητική πορεία του λευκού μετάλλου

Recycling Metal Vichos | Η συνεχόμενη αρνητική πορεία του λευκού μετάλλου
Written by Theodoros Vichos