Σεπτέμβριος 5, 2016 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Τον περασμένο μήνα η Επιτροπή δήλωσε ότι θα θεσπίσει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινέζικου ντάμπινγκ και των παράνομων επιδοτήσεων, αλλά δεν θα αποφασίσει αν η οικονομία της Κίνας θα χαρακτηριστεί οικονομία της αγοράς. Το καθεστώς οικονομίας αγοράς europiείναι συζητήσιμο , διότι εάν χορηγηθεί, οι εμπορικοί εταίροι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν την κομμουνιστική Κίνα ως μια ισότιμη ελεύθερη αγορά αναφορικά με την επίλυση διαφορών.

Ο Gerd Götz, γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλουμινίου δήλωσε ότι η κρίση του χάλυβα στην ΕΕ έχει στρέψει τη συζήτηση της Κίνας και αποσπά την προσοχή των Βρυξελλών από άλλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες, όπως τον τομέα του αλουμινίου, ο οποίος θα μπορούσε να έχει την ίδια τύχη.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος Α.Ε., κατόπιν συζήτησης  με τον Götz. Ο Μυτιληναίος δήλωσε ότι όπως συνέβη και με το χάλυβα, το αλουμίνιο καταστρέφεται σε παγκόσμιο επίπεδο από τις κινεζικές πρακτικές.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι η κινεζική αγορά αλουμινίου είναι εκτός πραγματικότητας […] δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό κόσμο, δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό κόστος παραγωγής υλικού, καμία σχέση με τις τιμές πώλησης, καμία σχέση με τις αγορές», σημείωσε.

Recycling Metal Vichos | Οι συνέπειες για τον τομέα του αλουμινίου της ΕΕ.
Written by Theodoros Vichos