Αύγουστος 21, 2017 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Με άνοδο κατέγραψε το χρηματιστήριο της Σαγκάης καθώς  οι τιμές των μετάλλων παρουσίασαν άνοδο παρ’ όλη την πτώση που επικρατούσε στην Ευρώπη . Η μορφοποίηση του χρηματιστήριου της  Κίνας επηρεάζει άμεσα τον χαλκό διότι το 80% παγκοσμίως επεξεργάζεται μέσω της Κίνας .

Έτσι και αυτή η τάση παρουσίασε την  άνοδο όπου έχει επιδράσει και στην Ευρώπη . Όμως οι  χώρες που δεν απορροφούν μεγάλες ποσότητες όπως και η Ελλάδα η άνοδο αυτή θα παρουσιαστεί μακροπρόθεσμα .

Δηλαδή η όλη υλοποίηση της ανόδου έμπρακτα εμφανίζεται με δυο αθροίσματα το ένα είναι όπου παρουσιάζεται με την άνοδο της διεθνής τιμής και το άλλο είναι η ζήτηση που επικρατείτε στην εγχώρια αγορά. Να σημειώσουμε ότι αυτά τα αθροίσματα έχουν να κάνουν τιμές των scrap υλικών .

Η διεθνής τιμή του χαλκού παρουσίασε απρόβλεπτη άνοδο μεγέθους  9,8%. Αυτό τον χαρακτηρίζει ασταθές και ασύμμετρο με τα υπόλοιπα μέταλλα .Συγκεκριμένα στα τέλη του Ιουλίου ο χαλκός εκτοξεύθηκε από της 6024 $/mt στα 6270$/mt στην διάρκεια δυο ημερών . Αυτήν την τιμή την ασφάλισε και την έκανε βάση για τις επόμενες ημέρες του Αυγούστου καθώς η τιμή ανέρχεται 6540 $/mt.χαλκοσ

Recycling Metal Vichos | Τα δυο αθροίσματα του Χαλκός
Written by Theodoros Vichos