Recycling Metal Vichos | Η μάχη του Αλουμίνιου
Ιούλιος 7, 2017 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Το Αλουμίνιο είναι ένα μέταλλο το οποίο στην κατασκευή του αλλά και στις οικονομικές διαπραγμάτευσης του είναι πάντοτε στο επίκεντρο των οικονομικών δραστηριοτήτων κάθε χώρας παγκοσμίως  . Έτσι έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα μέταλλα που το καθιστά να  βρίσκεται πάντα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων .Αυτό το πλεονέκτημα αποτυπώνεται  με τον δείκτη του αλουμινίου  καθώς οι μεταβλητές που το διαφοροποιούν έχουν να κάνουν με την παγκόσμια συνθήκη εμπορίου .

Ένα τέτοια παράδειγμα  δημιουργήθηκε εντός των ημερών είναι η σχέση της Αμερικής και της Κίνας .

Το μέγεθος της κινεζικής παραγωγής αλουμινίου της επιτρέπει να ασκεί ισχυρότατη επίδραση στη διαμόρφωση της παγκόσμιας τιμής του μετάλλου, η οποία κατακρημνίστηκε το 2015, όταν η εγχώρια ζήτηση δεν κατόρθωσε να συμβαδίσει με τα τεράστια επίπεδα προσφοράς (παραγωγής) του προϊόντος. Αντίθετα η Αμερικανική παραγωγή  συνεχώς συρρικνώνετε, με την διαβούλευση του D.Trump  επιτρέπει στο να επιβάλλει εμπορικούς περιορισμούς, εφόσον κρίνει ότι κάποιες εισαγωγές απειλούν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ο λόγος όπου αναφέρουμε μια τέτοια σύγκρουση είναι ότι η ζήτηση του αλουμινίου θα αυξηθεί μακροπρόθεσμα .Αυτό βοηθάει χώρες όπως και την Ελλάδα να αυξήσουν την παραγωγή τους , λόγο της καλής ποιότητας  .

Μέχρι και σήμερα από την τελευταία μας αναφορά ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 2% που μεταφράζεται σε θετικό κλίμα για τον μηνά Ιουλίου. Κατά την πορεία του μέχρι και σήμερα εμφάνιζε σταθερή πορεία και ανόδου άλλα και καθόδου. Αυτό το κλίμα καθιστά το μέταλλο πιο σταθερό στην εξέλιξη του αλλά και οι επενδυτές δεν ρισκάρουν με φόβο  ,διότι η τάξη μεγέθους πτώσης αλλά και ανόδου είναι μικρή .Κατά την δική μας εκτίμηση η άνοδο αυτή δεν θα ξεπεράσει τις 23 ημέρες  ,διότι για τη διασφάλιση των χυτηρίων της Ελλάδας η τιμή θα περιοριστεί. Αυτό το γεγονός που συμβαίνει κάθε χρόνο επηρεάζει μόνο το ανακυκλώσιμο υλικό .αλου

Recycling Metal Vichos | Η μάχη του Αλουμίνιου
Written by Theodoros Vichos