Recycling Metal Vichos | Η ενίσχυση αλλά και ο φόβος
Απρίλιος 21, 2018 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Μετά από την αναφορά του Trump για δασμούς στον χάλυβα  και στο αλουμίνιο, επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσία  λόγο της στάσης  απέναντι στην  Συρία , Ουκρανία και Κριμαία.

Οι κυρώσεις αυτές είναι τόσο σοβαρές που έκανε μια μεγάλη βιομηχανία να καταρρεύσει παγκοσμίως. Η μετοχή της κατρακύλησε κατά 25% στην αγορά της Μόσχας και κατά 50% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Με το αποτέλεσμα αυτό πέντε μεγάλοι οίκοι όπου προμηθεύονται αλουμίνιο από την Ρωσία δήλωσαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να συναλλάσσονται με τον Ρωσικό κολοσσό.

Από την μια οι δασμοί της Αμερικής και από την άλλη οι κυρώσεις της Ρωσίας έφερε μια αντιστάθμιση του δείκτη σε Λονδίνο και Σαγκάης.

Τα χρηματιστήρια στις χώρες αυτές  ενισχύθηκαν και ο  δείκτης κατέγραψε άνοδο μεγέθους  481 δολάρια ανά τόνο που μεταφράζεται με 19,4%.

Συγκεκριμένα από της 2/3/18 μέχρι και της 4/4/18 το αλουμίνιο υποχωρούσε ακατάπαυστα με ποσοστό πτώσης 7,3%. Να σημειώσουμε πως , η πτώση του αλουμίνιου διεθνώς προέρχεται από την έναρξη του νέου έτους . Σαν δεδομένο αυτό τα χυτήρια που έβλεπαν για τρεις μήνες σταδιακή  πτωτική πορεία ,ασφάλιζαν το εμπόρευμα τους και την τιμή αγοράς τους μέχρι και στης 4/4/18.

Όμως από τα τελευταία δεδομένα από της 5/4/18 μέχρι και στης 20/4/18 η τιμή ενισχυότανε ακατάπαυστα. Ο φόβος  των χυτηρίων όπου να θυμίσουμε ότι έχουν είδη μεγάλο stock αποθεμάτων  είναι από το μικρό χρονικό διάστημα των 15 ημερών. Σε αυτές τις δεκαπέντε ημέρες η τιμή εκτοξεύτηκε  και έφτασε μέχρι και στα 2539 δολάρια ανά τόνο.

Η τιμή του αλουμινίου όπου ανέρχεται στα 2473 $ είχε ξανά εμφανιστεί στην 1/8/2011. Άρα αν έχουμε σαν βάση την τιμή τα 2400$ τότε θα δημιουργηθεί μια νέα βάση δεδομένων για τα  επόμενα χρόνια .

Με αυτό το αποτέλεσμα έρχεται αντιμέτωπη  η εγχώρια αγορά καθώς δημιουργούντε στρώματα εκμετάλλευσης από διάφορες εταιρίες όπου παράγουν αλουμίνιο.

Recycling Metal Vichos | Η ενίσχυση αλλά και ο φόβος

Recycling Metal Vichos | Η ενίσχυση αλλά και ο φόβος
Written by Theodoros Vichos