Recycling Metal Vichos | Η γενική εικόνα του λευκού μετάλλου
Μάιος 13, 2020 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Με βάση την σημερινή κατάσταση που βρίσκεται ο κόσμος μας θα αναρωτηθούμε πως θα εξελιχθεί η πορεία των μετάλλων . Οι δείκτες του χρηματιστηρίου  μας δείχνουν την πορεία της τιμής του κάθε μετάλλου , στο παρών αλλά και στο παρελθόν . Παρακάτω θα σας κάνουμε μια αναφορά για το που βρισκόταν  και που βρίσκεται  μέχρι και σήμερα ο δείκτης του αλουμινίου και οι παράγοντες που τον ώθησαν στην σημερινή εικόνα  .

Η γενική εικόνα του λευκού μετάλλου ανάμεσα από το 2018 με το 2020 είναι πολύ πτωτική. Η διαφορά ανάμεσα μέσα σε αυτά τα χρόνια βρίσκεται  στις  696 μονάδες και με μείωση ζήτηση  κατά 40% .

Αναλυτικότερα  στα τελεί του 2018 η τιμή είχε εκτοξευθεί στις 2194 μονάδες ( και η τελευταία ουσιαστική  άνοδο μέχρι σήμερα ) ο λόγος ήταν από του δασμούς της Αμερικής απέναντι στην Ρωσία .Αυτό κράτησε για τρεισήμισι μήνες μετά επέβαλε επιβαρύνσεις στην Κίνα αλλά και στην Ευρώπη.

Η συνέπεια της κίνησης αυτής  ήταν να περιορίσει της αγορές της Κίνας και κατά συνέπεια τις εξαγωγές τις  Ευρώπης ,σε σχέση με την πρώτη ύλη ( άρα πτώση του δείκτη) .

Όσο όλα αυτά ήταν στην κορυφή των γεγονότων στην εν χορεία αγορά οι αγοραπωλησίες  του λευκού μετάλλου αρχίζαν να περιορίζονται και έτσι το λευκό μέταλλο άρχιζε να πλεονάζει . Το αποτέλεσμα αυτού το γεγονότος είναι η μείωση της τιμής και ο περιορισμός στις αγοραπωλησίες .

Η επόμενη σημαντική μείωση είναι στον τρίτο μηνά του 2020 οπού έχει να αντιμετωπίσει  η ανθρωπότητα έναν μεγάλο εχθρό τον covid 19 . Αυτό το γεγονός στιγμάτισε τις αγορές και η μείωση των μετάλλων να είναι έως και καταστροφική  . Συγκεκριμένα η βάση του δείκτη του λευκού μετάλλου βρίσκεται στα 1400 $ , το ποσοστό της μείωσης είναι στα 13% με την τιμή να ανέρχεται στα 1477 $ (13/5/2020).

Σε ένα τέτοιο κλίμα  η προσδοκία για άνοδο είναι 10-20 % τουλάχιστον μέχρι και τον Ιούλιο του 2020 .

Recycling Metal Vichos | Η γενική εικόνα του λευκού μετάλλου

Recycling Metal Vichos | Η γενική εικόνα του λευκού μετάλλου
Written by Theodoros Vichos