Recycling Metal Vichos | Έναρξη του έτους  με νέες τιμές
Φεβρουάριος 4, 2017 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Έναρξη Αλουμινίου για το 2017

Κατά την έναρξη του νέου έτους  η Κινεζική αγορά για πρωτόχυτο υλικό  αρχίζει να μειώνεται ,καθώς η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση των βραχυπρόθεσμων  επιτοκίων από την πρώτη ημέρα του έτους. Αυτό βοήθησε τις Ευρωπαϊκές αγορές τόσο στην ζήτηση όσο και στην επεξεργασία .

Στην Ευρώπη αυτό έγινε άμεσα αντιληπτό ακόμα και στον τελικό καταναλωτή .Διότι η τιμή του αλουμινίου ξεπέρασε 1800$. Συγκεκριμένα για 10 ημέρες του Ιανουαρίου, η τιμή συνεχώς και ακατάπαυστα ήταν στον δρόμο της  ανηφόρας .

Ακόμα ο δείκτης των αποθεμάτων εμφάνισε μια μικρή άνοδο της τάξης των 199 εκατομμυρίων  τόνους ανάμεσα στης 13/12/16 με 19/1/17. Σημείο το οποία είναι πρωτοφανές για τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Κατόπιν αυτών των συνθηκών το ρίσκο για τους επενδυτές θα είναι μειωμένο, αλλά και η τάση προόδου θα είναι αναπόφευκτη , με την τιμή να έχει σαν βάση τα 1800$.αλουμινιο

 

Πτώση του σιδήρου

Νέα πτώση του σιδήρου της τάξης των  10 λεπτών του κιλού σημειώθηκε για τον μήνα Φεβρουαρίου .Καθώς τα προβλήματα της Ελληνικής  οικονομίας συνεχίζουν να εισβάλουν στα τραπέζια των επιχειρήσεων .Παρόλο την αρνητική κατάσταση που υπάρχει στην Ευρώπη , η Ινδία  μείωσε τις εισαγωγές της απότομα από την μεγάλη εισαγωγή σιδήρου στην Τουρκιά. Αντίθετα η Ταιβάν αγόρασε μεγάλες ποσότητες χύμα υλικού scrap από την Τουρκιά . O δείκτης μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίου στην Ευρώπη άρχισε να ολισθαίνει. Η διακίνηση σιδήρου εκτός Ευρώπης φέρνει την μείωση της τιμής του σιδήρου .

Steel

Steel

Recycling Metal Vichos | Έναρξη του έτους  με νέες τιμές
Written by Theodoros Vichos