Δεκέμβριος 5, 2017 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Με  πτωτική πορεία εξελίχθηκε η τιμή του αλουμινίου καθώς η τιμή έσπασε το διάφραγμα των 2100 $/MT.

Οι τιμές του αλουμινίου στο London Metal Exchange κατέγραψαν 1,6% στα $ 2,068 ανά τόνο, αφού έφτασαν τα 2.053 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο  από τις 16 Αυγούστου. Η διαπραγμάτευση μετά την επίσημη τιμή κλεισίματος ήταν στο προσκήνιο για τη μεγαλύτερη πτώση μιας ημέρας από τον Απρίλιο του 2016.

Αυτή η πτώση θα επηρεάσει την έναρξη του νέου έτους καθώς το 2017 θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο. Γενικότερα  η εικόνα των μετάλλων είναι αρνητική ,οι αναλυτές πιστεύουν στην ελεγχόμενη πτώση  λόγο κλεισίματος του έτους. Ακόμα θεωρούν στην Ευρώπη και αντίστοιχα και για την Αμερική να απορροφήσουν όσο και πιο μεγάλες ποσότητες στο διάστημα της περιβαλλοντικής ρύθμισης της Κίνας.

Συγκεκριμένα ο δείκτης μετά από την πτώση στης 7 Νοέμβρη ξανά εμφάνισε στης 29 Νοέμβρη ,όπου είναι στην υποχωρεί  ακόμη και σήμερα. Όμως παρόλη την πτώση οι μεταβολές του δείκτη είναι μικρές και αυτό τον καθιστά με δείκτη μειωμένου ρίσκου.

Το θετικό σημείο είναι, η παραγωγικότητα στην Ευρώπη αλλά και στην εγχώρια αγορά  έχει παραμείνει αμετάβλητη από τον Οκτώβριο . Σημείο οπού θα εμφανίσει θετική εξέλιξη για την πρόοδο του νέου έτους .αλουμινια

Written by Theodoros Vichos