Recycling Metal Vichos | Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ &Η ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
Μάιος 31, 2019 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Με τις δυο μεγαλύτερες οικονομίες να συγκρούονται στο μέτωπο του εμπορίου και της τεχνολογίας, οι ειδικοί κάνουν λόγο για έναν νέο οικονομικό Ψυχρό Πόλεμο και οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις συνέπειές του. Τον τελευταίο μήνα οι παγκόσμιες μετοχές έχασαν 4τρις. δολάρια από την αξία τους.

Η μεγαλύτερη εμπορική δύναμη του κόσμου η Κίνα αύξησε τις πωλήσεις της σε σχέση με την περσινή χρονιά  καταγράφοντας αύξηση 7,1% .

Η κινεζική παραγωγή έφτασε τους 5,688 εκατ. τόνους που ισοδυναμεί με το 57% της παγκόσμιας παραγωγής. Οι καθαρές εξαγωγές ακατέργαστου αλουμινίου το ίδιο φετινό διάστημα άγγιξαν τους 48 χιλ. τόνους, μειωμένες κατά 19 χιλ. τόνους σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό δίμηνο. Οι καθαρές εξαγωγές ακατέργαστων προϊόντων αλουμινίου το διάστημα Ιαν. – Φεβ. 2019Recycling Metal Vichos | Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ &Η ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ σημείωσαν αύξηση στους 761 χιλ. τόνους σε σύγκριση με τους 664 χιλ. τόνους των πρώτων δύο μηνών του 2018.

Αντίθετα στην Ευρώπη το πρωτόχυτο αλουμίνιο κατέγραψε μειώσει κατά 0,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ η παραγωγή στις χώρες NAFTA αυξήθηκε κατά 6,8%. Η ζήτηση στην ΕΕ28 μειώθηκε κατά 104 χιλ. τόνους σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο δείκτης του αλουμινίου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου  σε σχέση με τον προηγούμενο μηνά κατέγραψε πτώση κατά 5,1%. Όμως ο μεγαλύτερος φόβος στην παγκόσμια αγοράς αλλά και πιο συγκεκριμένα στην εγχώρια αγορά είναι το αποθεματικό.

Το μεγάλο τονάζ όπου βρίσκεται για αρκετό καιρό σε διάφορα μέρη τις Ευρώπης , προκαλεί τεράστιες ανησυχίες και ιδίως στους επενδυτές. Ένα παράδειγμα για αυτή την ανησυχία είναι η μη παραλαβή δευτερόχυτου υλικού στα χυτήρια .

Το αποτέλεσμα αυτό θα εμφανιστεί απότομα στην αγορά καθώς η τιμή του έχει υποστεί μεγάλη πτώση .

Recycling Metal Vichos | Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ &Η ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Recycling Metal Vichos | Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ &Η ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
Written by Theodoros Vichos