Recycling Metal Vichos | Η σταθερή πορεία του Αλουμινίου
Μάιος 26, 2018 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Ο περασμένος μήνας ήταν ένας πολυάσχολος, καθώς οι χώρες προσπαθούσαν να κερδίσουν εξαιρέσεις από τα τιμολόγια χάλυβα και αλουμινίου των ΗΠΑ του τμήματος 232. Η Ν. Κορέα, η Αυστραλία, Ο Ε.Π., ο Καναδάς και το Μεξικό, εν τω μεταξύ, έλαβαν επεκτάσεις 30 ημερών για τις προσωρινές εξαιρέσεις τους, ωθώντας την προθεσμία για την εφαρμογή έναντι των εξαγωγών τους μέχρι την 1η Ιουνίου.

Επιπλέον, η ανακοίνωση κυρώσεων κατά των ρωσικών εταιρειών και των ιδιοκτητών τους   συμπεριλαμβανομένου του Ρωσικού γίγαντα αλουμινίου Rusal  είδε την αύξηση του αλουμινίου σε υψηλότερο από επτά χρόνια λόγω ανησυχιών για την προσφορά.

Η τιμή όμως επανήλθε στη γη, αφού το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών διεύρυνε την προθεσμία να διακόψουν στις ρωσικές επιχειρήσεις και να άνοιξαν την πόρτα για την ελάφρυνση των κυρώσεων εάν ο ολιγαρκής Όλεγκ Ντεριπάσκα παραιτηθεί από το ρόλο του Ρούσαλ. 

Επίσης οι τιμές συμβολαίων αργιλίου στο χρηματιστήριο Multi Commodity Exchange της Ινδίας διευθετήθηκαν υψηλότερα καθώς η United Company Rusal επανέλαβε τη μεταφορά  αλουμινίου.

Συγκεκριμένα για τον δεικτη του Λονδίνου ,παρουσίασε μια πτώση 13% φτάνοντας την τιμη στα 2195 δολάρια ο τόνος στο διάστημα τριών ημερών. Στην συνέχεια ο δείκτης δημιούργησε σταθερή πορεία με την τιμη να  μεταβάλλεται από τα 2370 μέχρι και τα 2260 δολάρια. Τέλος το αποθεματικό διαθέσιμο κατέγραψε πτώση μεγέθους 13% .

Επομένως τα  θετικά σημεία για αυτόν τον μήνα είναι η πτώση του αποθεματικού και η παράταση για τις προσωρινές εξαιρέσεις , βοηθώντας το αλουμίνιο να στηριχθεί πάνω από τα 2200 δολάρια ανά τόνο ,για λιγότερο από 30 ημέρες ακόμα.

Recycling Metal Vichos | Η σταθερή πορεία του Αλουμινίου

Recycling Metal Vichos | Η σταθερή πορεία του Αλουμινίου
Written by Theodoros Vichos