Recycling Metal Vichos | Η κυλιόμενη πτώση του Λευκού μετάλλου (Αλουμίνιο)
Ιούλιος 3, 2018 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Εάν ο στόχος του τιμολογίου εισαγωγής 10% του Προέδρου Trump για το αλουμίνιο επρόκειτο να επηρεάσει την Κίνα ή να ενθαρρύνει την επαναφορά της παραγωγής πρωτογενούς αλουμινίου στις ΗΠΑ, έχει τουλάχιστον μέχρι στιγμής στην καλύτερη περίπτωση μόνο μερική επιτυχία.

Καθώς δεν μπορεί  ποτέ (ή όχι για χρόνια) να αντικαταστήσουν τους 5 εκατομμύρια τόνους που εισάγει. Αντί να δημιουργήσει αμερικανικές θέσεις εργασίας, θα σημαίνει απλά ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα.

Το συμβόλαιο CME, το οποίο παρακολουθεί την πριμοδότηση φυσικού αλουμινίου των ΗΠΑ Midwest, είναι σήμερα 21,25 σεντ ανά λίβρα (468 δολάρια ανά μετρικό τόνο), σύμφωνα με αναφορές του Reuters. Τώρα, ασφαλώς υπάρχει ένα ρωσικό ασφάλιστρο αντανακλώντας τις κυρώσεις που επιβάλλονται στον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή πρωτογενούς αλουμινίου της Αμερικής, {{950026 | Rusal}}. Ωστόσο, η ρωσική αναστάτωση διατίθεται επίσης σε υψηλότερα ασφάλιστρα οπουδήποτε αλλού και οι Ιάπωνες αγοραστές πληρώνουν μόνο ένα ασφάλιστρο μόλις $ 160 ανά τόνο για το επόμενο τρίμηνο, αναφέρουν οι πηγές ειδήσεων.

Εν τω μεταξύ, η Αυστραλία και η Αργεντινή, εξαιρετικά απαλλαγμένες από τα τιμολόγια, θα ικανοποιήσουν  χωρίς αμφιβολία  ότι μπορούν να καλύψουν τα ποσοστά της εγχώριας αγοράς τους .

Η κίνηση του λευκού μετάλλου , μέχρι και τον μήνα Μάιο ο δείκτης βρισκόταν σε σταθεροποίηση με αποτέλεσμα στην αγορά να εμφανιστούν σημάδια ανάκαμψης .

Από την έναρξη του Ιουνίου ο δείκτης ξεκίνησε με θετικό πρόσημο όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ μέχρι και την εβδόμη ημέρα του μήνα  , ξεκινώντας την μεγάλη πορεία της πτώσης. Κατά την έναρξη του Ιουνίου ο δείκτης καταγραφεί στο ταμπλό των τιμών 2304 δολάρια ανα τονο .

Συγκρίνοντας την πρώτη του Ιουλίου ο δείκτης κατέγραψε 2135 δολάρια ανα τονο ,εμφανίζοντας πτώση μεγέθους  7%  φέρνοντας εικόνες τιμών  από τον Φεβρουάριο του 2018.

Ακόμα στις πέντε τελευταίες συνεδρίες ο δείκτης καταγραφεί ανοδο, όμως κατά το κλείσιμο της η τιμη να σημειώνει πτώση. Έτσι και η εξέλιξη του λευκού μετάλλου  βρίσκεται σε κυλιόμενη πτωτική πορεία  , αφού έσπασε το φράγμα των 2100 δολαρίων.

Το απρόβλεπτο στοιχείο  καταγράφοντας σε  αυτούς τους δυο μήνες είναι η υποχώρηση του αποθεματικού διαθέσιμου ,εμφανίζοντας μια συ σχετιζόμενη πτώση 21% όπου δεν το έχουμε ξανά δει για τουλάχιστον δέκα χρόνια.Recycling Metal Vichos | Η κυλιόμενη πτώση του Λευκού μετάλλου (Αλουμίνιο)

Recycling Metal Vichos | Η κυλιόμενη πτώση του Λευκού μετάλλου (Αλουμίνιο)
Written by Theodoros Vichos