Recycling Metal Vichos | Η αύξηση ζήτησης του Χαλκού
Μάιος 28, 2018 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Παρά τη βραχυπρόθεσμη τάση που παρατηρείται στις αρχές του 2018, οι τιμές του χαλκού LME παραμένουν σε μακροπρόθεσμη ανοδική πορεία.

Η τιμη του χαλκού LME  παραμένει σε κατάλληλο έδαφος για την  περεταίρω πορεία του μέσα στο 2018  . Από τα τέλει του Απριλίου  κατέγραψε πτώση 3,6% ανάμεσα σε τρεις ημέρες .Αυτή η πτώση έρχεται να δεσμεύσει την τιμή του χαλκού για  πάνω από τα 6700 δολάρια ανά τόνο .

Συγκεκριμένα στον μήνα Μάρτιο κατέγραψε τρεις έντονες διακυμάνσεις (βλέπε εικόνα) ,οπου μας εμφανίζουν την δυναμική του χαλκού ανάμεσα στην πτωτική πορεία του αποθεματικου διαθεσιμου. Ο χαλκός LME αυξήθηκε κατά 1,5% αυτό το μήνα. Οι τιμές του χαλκού στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 1,33%, ενώ οι πρώτες τιμές κινεζικού χαλκού αυξήθηκαν περαιτέρω κατά 2,03%. Οι τιμές των παραγωγών χαλκού των ΗΠΑ 110 και 122 αυξήθηκαν κατά 1,06%. Εν τω μεταξύ, η τιμή του αμερικανικού παραγωγού χαλκού βαθμού 102 αυξήθηκε κατά 1,01%.  

Το τρίτο μεγαλύτερο χυτήριο χαλκού της Ιαπωνίας, ενδέχεται να αυξήσει την παραγωγή ραφιναρισμένου χαλκού κατά 7% την περίοδο Απριλίου-Σεπτεμβρίου φέτος. Η παραγωγή σε αυτή την περίοδο θα φτάσει τους 187.374 τόνους. Η αυξημένη παραγωγή είναι αποτέλεσμα της ισχυρότερης εγχώριας ζήτησης χαλκού, κυρίως στον τομέα των αυτοκινήτων και των ημιαγωγών (όπου χρησιμοποιείται ο χαλκός).

Ο ρυθμός αύξησης της ζήτησης χαλκού πιθανότατα θα αυξηθεί και θα συνεχιστεί μέχρι το 2020 λόγω της κατασκευής εν αναμονή των Ολυμπιακών αγώνων.

Η κατανάλωση χαλκού στην Ινδία αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια. Η τοπική ζήτηση έχει αυξηθεί σε ποσοστό 7-8% ετησίως. Εάν αυξηθεί ο ρυθμός κατανάλωσης της χώρας, η Ινδία θα καταστεί καθαρός εισαγωγέας χαλκού έως τα τέλη Μαρτίου 2020.Recycling Metal Vichos | Η αύξηση ζήτησης του Χαλκού

Recycling Metal Vichos | Η αύξηση ζήτησης του Χαλκού
Written by Theodoros Vichos