Απρίλιος 5, 2016 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Η παραγωγή του πετρελαίου brent από τα  34 $ μέχρι και  38$ το βαρέλι έχει φέρει πτώση της οικονομίας σε χώρες όπου βασίζεται το πετρέλαιο. Όμως αξίζει να σημειώσουμε ότι η υπερπροσφορά σε όλο τον κόσμο , η απόφαση του ΟΠΕΚ να συνεχίσει την υπεράντληση , αλλά και η μείωση της Κίνας και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες  πιέζουν το πετρέλαιο σε ακόμα πιο χαμηλά επίπεδα . Με αποτέλεσμα να μειώνεται ο τζίρος των εξαγωγών  , λόγο της μειωμένης  ζήτησες των προϊόντων.

Έτσι και στην Ελλάδα οι εξαγωγές σε βιομηχανικά προϊόντα όπου χρησιμοποιούν το πετρέλαιο έχει μειωθεί έντονα στο διάστημα των δυο μηνών ,παρόλο όπου οι δείκτες διαφόρων μετοχών προσπαθούν να σταθεροποιηθούν.

 

22

Συγκεκριμένα ο δείκτης του αλουμινίου καταγράφει  έντονη αντίδραση της τάξης των 58 μονάδων με τα υψηλότερα επίπεδα 1590 $ το κιλό , σημείο το οποίο δυσκολεύει  την αγοραστική ζήτηση του.   Με γνώμονα αυτόν  των στοιχείων οι προβλέψεις μας είναι πως θα κυμανθεί από 1530 $ μέχρι και 1545$  το κιλό , με την αγοραστική  ζήτηση να μειώνεται συνεχώς και η παραγωγή να πέφτει.

Συντάκτης Βήχος Θεόδωρος

Written by Theodoros Vichos