Recycling Metal Vichos | Η εξέλιξη του χαλκού
Νοέμβριος 26, 2017 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Στην κορυφή του 2017, ο χαλκός αυξήθηκε σχεδόν κατά 30% σε ετήσια βάση και αυξήθηκε σε επίπεδα που δεν παρατηρήθηκαν από τα μέσα του 2014, καθώς οι απεργίες και οι διαταραχές των ορυχείων στη Χιλή και την Ινδονησία, μαζί με μια καλύτερη, αναμενόμενη κινεζική οικονομία, οδήγησαν την επιβάρυνση υψηλότερη.

Η θεμελιώδης εικόνα για το κόκκινο μέταλλο παραμένει κάπως ελκυστική σε σχέση με την πρόσφατη δράση για τις τιμές, καθώς υπάρχει αρκετή πρωτογενής και υπεράνω προσφορά και οι προσδοκίες για ζήτηση είναι πιθανώς πολύ υψηλές αυτή τη στιγμή.

Από  την πλευρά της προσφοράς, τα αποθέματα παραμένουν άφθονα τόσο στην αγορά όσο και εκτός της αγοράς, ενώ οι ημέρες κατανάλωσης εξακολουθούν να υπερβαίνουν τα 70. Στο μέτωπο της προσφοράς ορυχείων, πολλοί από τους χάλκινους ταύρους δηλώνουν ότι η ανεπαρκής επένδυση σε νέα έργα θα δημιουργήσει ελλείψεις και θα οδηγήσει σε βαθιά ελλείμματα στο μέλλον. Επιπλέον, η κατάσταση των εισαγωγών στην Κίνα πρέπει να υποστηρίξει και να αποτρέψει τυχόν σημαντικές απώλειες, δεδομένου ότι η απαγόρευση των εισαγωγών της κατηγορίας 7 από την Κίνα θα μπορούσε να σημαίνει υψηλότερες εισαγωγές ραφιναρισμένου μετάλλου για μια χρονική περίοδο.

Οι μεγαλύτερες τιμές χαλκού της Ινδίας αυξήθηκαν στον Δείκτη Τιμών Καταλόγου Απορριμμάτων, καθώς την Πέμπτη παρακολουθούσαν την ανοδική πορεία των τιμών συμβολαίων χαλκού στο Χρηματιστήριο Πολλών Κεφαλαίων της Ινδίας που οδήγησε σε ασθενέστερο δολάριο, αν και οι ανησυχίες για τη ζήτηση από την κορυφαία Κίνα καταναλωτών μια απότομη πτώση των τιμών των κινεζικών μετοχών περιορισμένες αυξήσεις.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Χαλκού το Νοέμβριο για το Multi Commodity Exchange της Ινδίας αυξήθηκε κατά 0,13% στις Rs. 448,90 ανά κιλό την Πέμπτη από το προηγούμενο κλείσιμο των Rs. 448,30 ανά χιλιόγραμμο. Τα Futures του χαλκού στο MCX άγγιξαν ένα  ψηλό επίπεδο  των Rs. 449,90 ανά χιλιόγραμμο και ένα χαμηλό επίπεδο Rs. 445,85 ανά χιλιόγραμμο κατά την Πέμπτη.

Ο χαλκός συγκριτικής αξιολόγησης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου Metal έκλεισε με 0,3% στα 7.018 δολάρια τον τόνο, αφού έφτασε τα 7.021 δολάρια, το υψηλότερο από τις 16 Οκτωβρίου .

Σχετικά με την γραμμική εικόνα του κόκκινου μετάλλου εμφανίζει μια εξελισσόμενη ανοδική πορεία αμυντικά  καθημερινά από την κατηγορία 7 της Κίνας .Έτσι ωσότου ξεπεράσει το πρόβλημα αυτό οι τιμές του χαλκού αλλά και των υπολοίπων μετάλλων θα κινούνται σε υψηλά επίπεδα για την εποχή .

cooper

Recycling Metal Vichos | Η εξέλιξη του χαλκού
Written by Theodoros Vichos