Αύγουστος 21, 2018 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Οι πτώση των τιμών του αλουμινίου κατά τον τελευταίο μήνα οδηγείτε  σε κάποια ερώτηση εάν το αλουμίνιο βρίσκεται τώρα σε παρατεταμένη καθοδική τάση.  

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του Reuters, ο Απρίλιος είδε τις επιπτώσεις κυρώσεων που σχετίζονται με το Rusal να αυξάνουν δραματικά τις τιμές. Η αγορά εφοδιασμού έπληξε την προοπτική να απαγορευτεί στην αγορά το 6% της δυναμικότητας του δυτικού κόσμου από τις αμερικανικές κυρώσεις για τον Oleg Deripaska, εμποδίζοντας την κατανάλωση πρωταρχικού μετάλλου αλουμινίου Rusal.

Ο επαπειλούμενος αγώνας για προμήθεια προκάλεσε τεράστιο πληθωρισμό τιμών για εκείνους που μπορούσαν να πάρουν μέταλλο. Μερικοί επεξεργαστές έφτασαν στο σημείο μειωμένης προσφοράς για το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο.

Η ολίσθηση του αλουμινίου είναι μέρος μιας ευρύτερης υποχώρησης των βασικών μετάλλων μπροστά σε ένα ισχυρότερο δολάριο, καθώς και οι μακροοικονομικές ανησυχίες σχετικά με τους εμπορικούς πολέμους και την ψυχρή κινεζική οικονομία.

Οι τιμές των χονδρεμπόρων αργιλίου στην Ινδία αυξήθηκαν σχεδόν αμετάβλητα, καθώς το δολάριο έπληξε τα νέα υψηλά με την είδηση ​​ότι το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον θα επαναλάβουν τις εμπορικές συναλλαγές  αργότερα σε  αυτό το μήνα.

Η πρωτογενής παραγωγή αλουμινίου στην Κίνα αυξήθηκε κατά 12% τον Ιούλιο από τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, ισομερών όντας το μηνιαίο της ιστορικό, καθώς τα νέα εργοστάσια έλαβαν απόδοση προς το επίπεδο που προηγήθηκε του κλεισίματος της παραγωγικής ικανότητας στα μέσα του 2017. Ο μεγαλύτερος παραγωγός αλουμινίου στον κόσμο ανέβασε 2,93 εκατομμύρια τόνους μετάλλου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής.


Η κίνηση του λευκού μετάλλου
από τον Ιούλιο μέχρι και στης 21/8/18 είναι ασταθής . Η αιτία για την αστάθεια αυτή οφείλεται στην πτώση του δολαρίου . Στο γράφημα 1 θα δείτε την βουτιά του δολάριο όπου συσχετίζεται με τις ημερομηνίες  της πτώσης του  αλουμινίου .  Να επισημάνουμε πως ο δείκτης του λευκού μετάλλου καταγραφεί συνεχόμενη πτώση από της 12/6/18 μέχρι και της  20/7/18. Από αυτήν την συνεδρία και μετά προσπαθεί με έντονες διακυμάνσεις να δημιουργήσει μια βάση στα 2060 δολάρια ανά τόνο . Σε σύγκριση με τον μηνά Ιούλιο ο Αύγουστος παρόλο που σταμάτησε η αγορά λόγο των ημερών και η επίπτωση του με την πτώση του δολαρίου , εμφάνισε σημάδια προόδου και ενθαρρυντικές κινήσεις απέναντι στο  Σεπτέμβριος  .

       

 

Written by Theodoros Vichos