Recycling Metal Vichos | Πτώση στις πώλησεις προφίλ αλουμινίου στην τετραετία
Μάιος 11, 2015 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Σε συνεχή πτωτική πορεία βρίσκεται ο κλάδος του προφίλ αλουμινίου που πλήττεται από την παρατεταμένη κρίση της εσωτερικής αγοράς, παρόλο που ο κλάδος κατατάσσεται πλέον στην κορυφή των εξαγωγικών κλάδων της οικονομίας.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου κ. Ελευθέριος Ταφρόγλου ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία και στην σημερινή κατάσταση του κλάδου του αλουμινίου.
Όπως ανέφερε από το 2007 που καταγράφηκε ρεκόρ πωλήσεων στην εσωτερική αγορά όπου απορροφήθηκαν 98 χιλ. τόνοι, φέτος υπολογίζεται ότι θα διατεθούν γύρω στους 30 χιλ. τόνους, δηλαδή συσωρευτικά μέχρι το τέλος του 2012, θα σημειωθεί μία μείωση κατά 70% των ποσοτήτων που διατίθενται. Αποτέλεσμα είναι, το σύνολο των εταιριών της μεταποιητικής βιομηχανίας, εκτός 1-2 εξαιρέσεων – να είναι alouminπλέον ζημιογόνες.
Ο κλάδος του αλουμινίου αναδείχτηκε το πρώτο εξάμηνο του 2012 ο πρώτος εξαγωγικός κλάδος της χώρας, με ύψος εξαγωγών 613,5 εκατ. ευρώ περίπου (δεν περιλαμβάνεται ο κλάδος των πετρελαιοειδών) -μεταξύ 99 κλάδων- σύμφωνα δε με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (ΕΣΥΕ), οι εξαγωγές του αλουμινίου αντιπροσωπεύουν το 7,6% των εξαγωγών της χώρας.
Πηγή: Ημερησία

Recycling Metal Vichos | Πτώση στις πώλησεις προφίλ αλουμινίου στην τετραετία
Written by Theodoros Vichos