Recycling Metal Vichos | Νέα τροχιά αλουμινίου
Νοέμβριος 9, 2017 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Με την μείωση της παραγωγής της Κίνας , ως αποτέλεσμα των νέων περιβαλλοντικών  ρυθμίσεων  το αλουμίνιο εκτοξεύτηκε κατά 3%. Μια τέτοια άνοδο είχε καταγραφεί 29/2/2012,αυτό μας προδιαθέτει μια θετική εξέλιξη για το λευκό μέταλλο καθώς η ζήτησή του αυξήθηκε τους τελευταίους δυο μήνες. Οι παράμετροι της αγοράς μέσα στο πλαίσιο της μειωμένης παραγωγής εμπορευμάτων της Κίνας ,έχει εντείνει τις ανισότητες ανάμεσα στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Σαγκάης , αυτές οι ανισότητες χαρακτήρισαν το λευκό μέταλλο ως reduced  risk . Από αρχές Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα το αλουμίνιο διαπραγματεύεται σκληρά για μια σταθεροποίηση τιμής. Από τον Νοέμβριο οι διαπραγματεύσεις του δεν είναι σε θετικό επίπεδο καθώς κατά το κλείσιμό του οι τιμές είναι με αρνητικό πρόσημο. Το αποτέλεσμα της κίνησης αυτής θα εξελιχθεί μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, ώστε να γίνει εκκίνηση με το κλείσιμο της  Παρασκευής για την νέα εβδομάδα ,όπου θα μας εμφανίσει μια βάση στήριξης για την πορεία του Νοεμβρίου .

Η ζήτηση αλουμινίου αναμένεται να κινηθεί ανοδικά στο προσεχές μέλλον, καθώς πολλές από τις μεγάλες οικονομίες που καταναλώνουν υψηλές ποσότητες του ελαφρού μετάλλου, εμφανίζουν ανάπτυξη, με κύριο εκφραστή την Κίνα.αλουμιν

Ένας ακόμα δείκτης όπου στήριζε τα μέταλλα είναι ο δείκτης πετρελαίου. Από τις αρχές Οκτωβρίου έχει ενισχυθεί κατά 7 $ με την τιμή να ξεπερνάει τα 60 $ ανά βαρέλι .Αυτό εμφανίζει μια μείωση στις αποδόσεις των μετάλλων ,καθώς αυξάνει τα έξοδα παραγωγής και  μεταποίησης. Ο ΟΠΕΚ και οι άλλοι παραγωγοί θα συμφωνήσουν στην επέκταση έως το τέλος του επόμενου έτους στην μείωση παραγωγής .Το δολάριο θα υποστεί μια μείωση στο πρώτο τρίμηνο ή στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.

Με αυτά τα γεγονότα όπου μεταφράζει την πορεία του αλουμινίου, η πρόβλεψή μας είναι πως μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017, η τιμή ενδέχεται να κινηθεί  κάτω από τα 2000 $/MT , όμως με τα νέα μετρά της εγχώριας αγοράς της Κίνας ,η ζήτηση θα αυξηθεί στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική με απώτερο σκοπό στην σταθεροποίηση ή στην άνοδο .Η κίνηση αυτή θα εμφανιστεί από το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Recycling Metal Vichos | Νέα τροχιά αλουμινίου
Written by Theodoros Vichos