Recycling Metal Vichos | ΑΥΞΗΣΗ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
Μάιος 16, 2017 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής ένωσης αλουμινίου οι πωλήσεις πρωτόχυτο και δευτερόχυτου αλουμινίου  το 2016 αυξήθηκαν κατά  +4% σε σχέση με το 2015.Η εγχώρια αγορά απορρόφησε το 45% των πωλήσεων με ποσοστό αύξησης 10% ενώ οι εξαγωγές παρέμειναν αμετάβλητες. Αντίστοιχα οι πωλήσεις  έλασης το 2016 παρουσίασε αύξηση κοντά στο 4%. Η εγχωρία αγορά απορρόφησε το 13% όπου σημείωσε αύξηση 4,5% σε σχέση με το 2015.

Με την παρουσία των αποτέλεσμα των , διακρίνουμε μια αύξηση κατά 15% στην εγχώρια αγορά.Ακόμα με βάση την Ελληνική στατιστική υπηρεσία ο γενικός δείκτης εργασιών στην βιομηχανία τον Φεβρουάριο έφτασε στα  87,65 δημιουργώντας αύξηση κατά 8,5% σε σχέση με τον Ιανουάριο . Συγκεκριμένα στην κατασκευή  δημιουργήθηκε αύξηση κατά 7,2% και  στις μεταποιητικές βιομηχανίες δημιουργήθηκε αύξηση κατά 8%.Με όλα αυτά τα αποτελέσματα βλέπουμε την συνεχόμενη άνοδο παρόλη την πτώση της διεθνής τιμής αλουμινίου .Από τον μηνά Απρίλιο μέχρι και σήμερα η γενική εικόνα του αλουμινίου εμφανίζει πτώση με την τιμή να βρίσκεται στα 1900 $/mt με διαφορά 109,50 $  . Η εικόνα αυτή δημιούργησε συγκράτηση τιμών για την διέλαση καθώς  το ανακυκλώσιμο υλικό  υποβάλλεται σε συρρίκνωση κατά 3,5% στην τιμή του .

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο προσπαθούσε με έντονες διαδικασίες να περιοριστεί στα 1940 $ και απάνω όμως κατά την έναρξη του Μαρτίου η τιμή υπέκυψε σε  μαλουείωσει .Τέτοια μείωση δημιούργησε αρνητικές διαδικασίες αγοράς σε επενδυτές.

Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα για το συγκεκριμένο μέταλλο είναι το μεγάλο αποθεματικό διαθέσιμο που υπάρχει στην εγχώρια αγορά . Με την αύξηση του δημιουργεί αρνητικές συνθήκες αύξησης για το ανακυκλώσιμο υλικό (scrap) και ενδεχομένη αύξηση τιμής  στην διέλαση του .Η εκτίμησης μας για την διάρκεια ενός μηνά είναι πως το αλουμίνιο θα κυμανθεί από τα 1870$/mt μέχρι και  στα 1940$/mt  και σαν βάση θα έχει τα 1900$/mt .Μας χαρίζει την δυνατότητα  να βασιστούμε στο αλουμίνιο καθώς σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2016 ,όπου άρχιζε να ανακάμπτει παρ όλη την ύφεση που είχε υποστεί το 2016

Recycling Metal Vichos | ΑΥΞΗΣΗ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
Written by Theodoros Vichos