Recycling Metal Vichos | Άνοδος της διεθνής τιμής  Αλουμινίου
Σεπτέμβριος 9, 2017 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Άνοδο κατέγραψε η τιμή του αλουμινίου , η οποία ξεπέρασε τα 2000 $ και διαπραγματεύεται από εκεί και απάνω. Συγκεκριμένα το αλουμίνιο είχε να καταγράψει  τέτοια τιμή από τον Σεπτέμβριο του 2014. Η άνοδο οφείλεται στην δυναμική εικόνα της Κίνας ενάντια στην Αμερική .Με αυτό το γεγονός δημιουργήθηκε αύξηση του γενικού δείκτη της Σαγκάη για μικρό χρονικό διάστημα .Έτσι και επηρέασε αρνητικά το δολάριο .Με αυτό τον τρόπο  το χρηματιστήριο του Λονδίνου κέρδισε έδαφος σε σχέση με αλλά διεθνή χρηματιστήρια .

Το ζήτημα που επηρεάζει τους επενδυτές είναι για πόσο η άνοδο αυτή θα είναι εφικτή για τους επόμενους μήνες . Να αναφέρουμε πως το   70% παγκόσμιος το απορροφάει η Κίνα και έτσι αφορά άμεσα το πως αντιμετωπίζει η Κίνα όλα τα γεγονότα .Οι αναλυτές εκτιμούν πως θα συρρικνωθεί κατά 1/10 της παραγωγής της, πραγμα που θα εμφανίσει μείωση της παγκόσμιας αγοράς.

Για την τρέχουσα κίνηση του δείκτη τα αποτελέσματα για την Ευρώπη είναι θετικά, παρουσίασε άνοδο με την τιμή να φτάνει τα 2096 $/mt με διαφορά τιμής 191 $/mt .Επίσης κατέγραψε για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες άνοδο 123 $/mt.

Οι επενδυτές ρισκάρουν για το αλουμίνιο και για τον λόγο αυτό η κούρσα της ανόδου θα παραμείνει  ωσότου   θα απομακρυνθεί ο φόβος για μείωση παραγωγής της Κίνας ,όπου και την βλέπουν αδύνατη.

Ένα ζήτημα που επηρεάζει την εγχώρια αγορά είναι το μεγάλο αποθεματικό διαθέσιμο όπου επικρατεί σε κάθε χώρα της Ευρώπης .Ένα τέτοιο ζήτημα επικρατεί σε μεγάλο βαθμό και στην Ελλάδα ,αυτό βοηθάει τις εταιρείες διέλαση καθώς η αγορά,  του ανεπεξέργαστου μετάλλου με αλλά λόγια το scrap  υλικό να αγοράζεται  με μειωμένη τιμή από εκείνη της διεθνής τιμής .

αλουμινιο

Recycling Metal Vichos | Άνοδος της διεθνής τιμής  Αλουμινίου
Written by Theodoros Vichos