Απρίλιος 10, 2017 Χωρίς κατηγορία Χωρίς σχόλια

Με την οικοδομική ύφεση να συνεχίζεται και το PVC να εδραιώνεται πάνω στην οικονομικά αδύνατη μερίδα αλουμινίου . Οι εταιρίες διέλασης αλουμινίου προφίλ κατέγραψαν από 20 έως 40% πτώση τόσο σε τζίρους τόσο και στην παραγωγή τους . Η αγοραστική μερίδα απέναντι αλουμινίου και  PVC  είναι περίπου 65 % να κυριαρχεί το αλουμίνιο 30% το PVC και 5% να κατέχουν τα πορτοπαράθυρα από ξύλο.

Με το σύνολο αυτό τον ποσοστών κυρίαρχος της αγοράς είναι το αλουμίνιο , επομένως στις μέρες μας το αλουμίνιο και συγκεκριμένα το προφίλ μας επηρεάζει αλλά και μας ενδιαφέρει το ίδιο και με άλλα χρόνια όπου δεν υπήρχε η ύφεση στην χώρα μας .

Παρόλο όμως που απορροφάτε το 35% από άλλους παράγοντες το αλουμίνιο σημειώνει άνοδο με το διεθνή δείκτη να πατάει στα 1952,25 $/mt.Συγκεκριμένα τον Μάρτιο κατέγραψε θετική τάση  με τιμή έναρξης 1920$/mt  και συνέχισε  με διαφορά κλεισίματος 60$.

Ένα ποσοστό που συνδέει την θετική εξέλιξη του είναι το αρκετό ενδιαφέρον της Ρωσίας για να εισβάλει στον οργανισμό ΟΠΕΚ. Κατόπιν μιας αναφοράς του Ρώσου υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου, Denis Manturov, τις οποίες μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS αναφέρει την ιδέα της δημιουργίας ενός οργανισμού για τους παραγωγούς αλουμινίου, στο περιθώριο ενός οικονομικού φόρουμ στο Σότσι.

Η αναφορά μας κάτω από αυτών των γεγονότων  είναι πως δημιουργείτε μια σταθερή και ώριμη τάση με την τιμή να περιορίζεται στα 1900 $/mt .Το σημαντικό είναι πως η ζήτηση του πρωτόχυτο υλικού είναι αδύναμη , σημείο που περιορίζει την τιμή των Scrap και αυξάνει την τιμή του δευτερόχυτου υλικού .

Πληροφορίες για την προκήρυξη του Εξοικονομώ κατ’Οικον  κάντε κλικ  Click Here

Αρχείο  από το υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης  Εξοικονομώ κατ’Οικον                                                                                                                       << Απόφαση εξηκονόμω κατ΄οικων  >>

Written by Theodoros Vichos